Bouwtechnische Keuring Woning Eindhoven

Bouwkundige Keuring

Bij de aan- of verkoop van een woning zijn bouwtechnische aspecten vaak van doorslaggevend belang. Gebreken of beperkingen zijn vaak niet direct te zien. Maar ze bepalen wel voor een groot deel de aantrekkelijkheid van een woning en de prijs die ervoor wordt gevraagd of geboden. Oosterbosch Makelaardij beschikt over een schat aan bouwkundige kennis en ervaring en voorziet u van een afgewogen objectief advies.

 

Bouwkundige staat van een woning

Een huis kopen

Voordat u een woning koopt, wilt u zekerheid over de bouwkundige staat. Welke aanpassingen zijn nodig? En met welke onderhoudskosten krijgt u te maken? Maar u denkt natuurlijk ook aan de toekomst. Kan de woning uitgebouwd worden? En is de verbouwing die u in uw hoofd heeft wel uitvoerbaar? Vragen waarop alleen een deskundige antwoord kan geven. Oosterbosch Makelaardij geeft u tijdens de aankoopbegeleiding een helder en realistisch advies. Zodat u een weloverwogen besluit kunt nemen over de koop, en weet waar u staat in de onderhandelingen.

 

Aanvragen van een bouwkundig rapport

Indien u een stap verder wilt gaan en een officiële bouwkundige keuring wenst, dan is dat natuurlijk ook mogelijk. 

Een bouwkundige keuring is aan te bevelen bij de verkoop of aankoop van een woning. 

Met name voor de aankoop van een woning, geeft een bouwkundig keuringsrapport een duidelijk beeld van de (bouwtechnische) onderhoudsstaat en eventuele gebreken van het object met de daarbij behorende kostenraming. 

U krijgt direct een indruk van de conditie van de woning, welke kosten direct noodzakelijk zijn en wat de te verwachten kosten zullen zijn voor de komende jaren. Zo weet u van tevoren precies waar u aan toe bent.

De inhoud van een bouwkundig rapport bestaat vaak uit 3 hoofdzaken: 

Het voornaamste doel van de keuring is het verkrijgen van een goed inzicht in de kosten van direct noodzakelijk herstel van gebreken aan de woning; dit zijn kosten die direct gemaakt moeten worden om verdere schade en/of vervolgschade te voorkomen. 

Daarnaast worden de kosten van onderhoud en eventuele te verwachten gebreken voor de komende jaren weergegeven; dit zijn kosten voor noodzakelijk onderhoud om de woning in goede conditie te brengen c.q. te houden. 

Als extra worden er vaak verbetersuggesties gedaan; dit zijn kosten die het comfort en de veiligheid van een woning verhogen. Het betreft een verbetering van de bestaande situatie en uitvoering is niet noodzakelijk. 

O.a. de volgende elementen worden standaard tijdens een bouwkundige keuring beoordeeld:

  • Bouwkundige staat van vloeren, muren, metselwerk, voegwerk e.d.
  • Technische staat van daken, dakbedekking, dakconstructie, goten, schoorsteen e.d.
  • Conditie/soort van riolering, leidingwerk, installaties, e.d.
  • Conditie/aanwezigheid van houtwerk, kozijnen, deuren, optrekkend vocht, lekkages, e.d.  

Dergelijke elementen worden vaak met foto’s helder en overzichtelijk toegelicht in een objectieve en gedetailleerde rapportage die u zowel op papier en/of digitaal wordt toegezonden. 

Het laten uitvoeren van een bouwkundig keuringsrapport geeft u een extra gefundeerde onderbouwing om scherp te kunnen onderhandelen over de aankoopprijs tijdens het aankoopproces. 

Ook kan de uitslag van het rapport achteraf worden opgenomen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract, nadat u overeenstemming over de aankoopsom heeft bereikt. Dit geeft u immers zekerheid en ook extra bedenktijd, alvorens u zich waagt aan een van de belangrijkste beslissingen in uw leven. 

Oosterbosch Makelaardij kan als makelaar adviseren of het wel/niet zinvol is om een bouwkundige in te schakelen. Ook brengen wij u desgewenst in contact met de juiste organisatie hiervoor. Benieuwd naar wat wij voor ú kunnen betekenen? Maakt gerust een afspraak, wij komen graag bij u langs.

Deskundig advies op maat

Wij combineren een persoonlijke service met een betaalbare courtage.

Maak een vrijblijvende afspraak en probeer ons uit!

Een woning verkopen? Klik hier

Een woning aankopen? klik hier

Een taxatie nodig? klik hier

Bekijk onze verkoopactie! klik hier

De meest gestelde vragen bij koop/verkoop

Als ik als eerste een afspraak maak voor een bezichtiging, moet de verkopend makelaar dan ook met mij als eerste in onderhandeling? En wat gebeurd er als ik als eerste een bod uitbreng?

 

Wat houdt de drie dagen bedenktijd in voor de koper?

 

Mag een verkoopmakelaar met bezichtigingen doorgaan als er al over een bod van iemand anders onderhandeld wordt?

 

Mag ik als koper advies verwachten van een verkoopmakelaar?

 

Als ik de vraagprijs bied, is de verkoper dan verplicht de woning aan mij te verkopen?  Meer

 

Waardevolle links

VastgoedPro | www.vastgoedpro.nl
NRVT | www.nrvt.nl
Vastgoedcert | www.vastgoedcert.nl
NWWI | www.nwwi.nl
FUNDA | www.funda.nl
Vereniging Eigen Huis | www.eigenhuis.nl
Zibber | www.zibber.nl
Zoekuwenergielabel | www.zoekuwenergielabel.nl
Energielabelvoorwoningen | www.energielabelvoorwoningen.nl
Verbeteruwhuis | www.verbeteruwhuis.nl
Energiecentraal | www.energiecentraal.nl