Hypotheek Advies Eindhoven

Hypotheken

Als u plannen heeft om een woning te gaan kopen, is het natuurlijk belangrijk om te weten wat u kunt financieren. Het is daarom raadzaam om voor of tijdens het aankoopproces bij een hypotheekadviseur voor uw eigen individuele situatie te informeren naar de mogelijkheden en de hoogte van een hypotheek. 

 

Woning financiering / Wat kan ik lenen?

Persoonlijk advies op maat

Bent u starter of doorstromer? Heeft u deels eigen middelen of is er een verbouwing nodig die meegefinancierd dient te worden? Goed advies op maat is heel belangrijk en voor ieder persoon weer anders. 

Met de huidige aantrekkelijke hypotheekrente, is het op dit moment heel interessant om een (nieuwe) woning te kopen of uw huidige hypotheek over te sluiten. 

Als starter heeft u de keuze uit een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek. Ook zijn er verschillende subsidies en kortingsregelingen die het mogelijk maken voor een starter om voor het eerst de woningmarkt te betreden. 

Wilt u uw huidige woning verkopen of is deze al verkocht? Dan wilt u natuurlijk als doorstromer graag weten hoe uw toekomstige (financiële) situatie er dan uitziet en wat u het beste met een eventuele overwaarde kunt doen. 

 

NHG (Nationale Hypotheek Garantie)

Nationale Hypotheek Garantie is dé garantie op hypotheken tot een maximaal bedrag. Hierbij krijgt u een flinke korting, tot wel 1%, op uw hypotheekrente. Dit scheelt al gauw enkele honderden euro’s per jaar. Bovendien leent u veilig. Mocht u bijvoorbeeld arbeidsongeschikt of werkloos worden, loopt de relatie ten einde of overlijdt één van beiden en kunt u daardoor de hypotheek niet meer betalen? Dan betaalt de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen onder bepaalde voorwaarden de eventuele restschuld aan de hypotheekverstrekker.


De Starterslening is een (tijdelijke) renteloze lening bovenop de eerste hypotheek met NHG. Een ideale mogelijkheid voor starters op de woningmarkt met een lager inkomen. Hierdoor ontstaat  wellicht toch de mogelijkheid die ene woning aan te kopen die anders te hoog was conform het bruto inkomen. De voorwaarden en mogelijkheden voor een Starterslening verschillen per gemeente.

Er bestaan nog meerdere goede alternatieven waardoor er ook voor u meer mogelijk is. Denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van energiebesparende maatregelen in de woning, waardoor je mogelijk meer kunt lenen.

 

Aanvragen van een woning hypotheek

Hoe bepaald u  hoe lang u uw rente wilt vastzetten. Kiest u voor een variabele, kortlopende of langlopende rente? En de bijbehorende verzekeringen: wat kunt en wilt u zelf dragen als u arbeidsongeschikt raakt, werkloos wordt of overlijdt? Onze adviseurs helpen u graag hiermee de juiste keuze te maken.

Uw situatie is persoonlijk, elk advies is maatwerk. Ook de maandelijkse financieringskosten zijn hierbij erg belangrijk. Als financieel tussenpersoon kunnen onze adviseurs alle mogelijkheden van vrijwel alle aanbieders met elkaar vergelijken. Tien euro per maand besparen betekent over de looptijd van uw hypotheek al snel bijna vierduizend euro besparen. Belangrijk dus om u hier goed over te laten informeren.

Oosterbosch Makelaardij werkt duurzaam samen met diverse erkende tussenpersonen in de omgeving. U kunt met onze hypotheek adviseurs een gratis kennismakingsgesprek plannen en hierbij uw persoonlijke wensen voorleggen. U krijgt inzicht in de scherpe transparante tarieven en u kunt samen het eventuele vervolgtraject bespreken. 

Onze adviseurs werken op afspraak ook 's avonds en kunnen desgewenst aan huis komen.

Bent u een expat en werkt u voor een grote mulinational zoals Philips, ASML, NXP, etc? Onze hypotheekadviseurs zijn ervaren in de Engelse taal en zijn prima op de hoogte van de regels en mogelijkheden. Zij adviseren u graag!

 

Benieuwd naar wat wij voor ú kunnen betekenen? Maakt gerust een afspraak, wij komen graag bij u langs.

Deskundig advies op maat

Wij combineren een persoonlijke service met een betaalbare courtage.

Maak een vrijblijvende afspraak en probeer ons uit!

Een woning verkopen? Klik hier

Een woning aankopen? klik hier

Een taxatie nodig? klik hier

Bekijk onze verkoopactie! klik hier

De meest gestelde vragen bij koop/verkoop

Als ik als eerste een afspraak maak voor een bezichtiging, moet de verkopend makelaar dan ook met mij als eerste in onderhandeling? En wat gebeurd er als ik als eerste een bod uitbreng?

 

Wat houdt de drie dagen bedenktijd in voor de koper?

 

Mag een verkoopmakelaar met bezichtigingen doorgaan als er al over een bod van iemand anders onderhandeld wordt?

 

Mag ik als koper advies verwachten van een verkoopmakelaar?

 

Als ik de vraagprijs bied, is de verkoper dan verplicht de woning aan mij te verkopen?  Meer

 

Waardevolle links

VastgoedPro | www.vastgoedpro.nl
NRVT | www.nrvt.nl
Vastgoedcert | www.vastgoedcert.nl
NWWI | www.nwwi.nl
FUNDA | www.funda.nl
Vereniging Eigen Huis | www.eigenhuis.nl
Zibber | www.zibber.nl
Zoekuwenergielabel | www.zoekuwenergielabel.nl
Energielabelvoorwoningen | www.energielabelvoorwoningen.nl
Verbeteruwhuis | www.verbeteruwhuis.nl
Energiecentraal | www.energiecentraal.nl