Taxatie Woning Taxateur Eindhoven

(NWWI) Taxaties

Wat is uw huis waard? U heeft vast wel een idee, maar er zijn momenten waarop u het zeker moet weten. Bijvoorbeeld bij de aan- of verkoop van een woning of het oversluiten van uw hypotheek. Oosterbosch Makelaardij stelt als gecertificeerd makelaartaxateur voor u een officieel (gevalideerd) taxatierapport op. Dat geeft u een correct en actueel beeld van de waarde van de woning, tegen een helder en betaalbaar tarief.

 

Woning Taxeren

Deskundig onderzoek

De waardebepaling van onroerende zaken is een bijzondere expertise. De specialisten van Oosterbosch Makelaardij kennen de waardebeïnvloedende kenmerken en beschikken over alle benodigde actuele marktgegevens om tot een reële taxatiewaarde te komen. Bij een taxatie doen we onder meer onderzoek naar de courantheid, marktsituatie, bouwkundige staat, de omgeving, juridische aspecten, milieufactoren en het bestemmingsplan.

Voor het taxeren van uw huis vraagt Oosterbosch Makelaardij u om inzage in het eigendomsbewijs. Ook bekijken we graag eventuele bouwtekeningen, het vorige taxatierapport en de verkoopbrochure. Verder worden onder andere het kadaster en de gemeente geraadpleegd. Oosterbosch Makelaardij werkt de resultaten van de taxatie uit in een uitgebreide en overzichtelijke rapportage, volgens een model dat door alle geldverstrekkende instellingen wordt erkend. 

NWWI Gevalideerde Taxatierapporten

De meeste geldverstrekkers vragen bij het beoordelen van een hypotheek om een gevalideerd taxatierapport. Oosterbosch Makelaardij verzorgt gevalideerde taxatierapporten via het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut). 

Het NWWI is een validatie-instituut welke is erkend door de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (NHG). Het NWWI valideert (keurt) rapporten van woningtaxaties van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, objectieve en betrouwbare woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen.

Alleen taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen, kunnen zich bij het NWWI aanmelden om hun taxatierapporten te laten valideren. Een taxatierapport welke door het NWWI is gevalideerd wordt door alle geldvertrekkers in Nederland geaccepteerd.

 

Benieuwd naar wat wij voor ú kunnen betekenen? Maakt gerust een afspraak, wij komen graag bij u langs.


Tarieven

Deskundig advies op maat

Wij combineren een persoonlijke service met een betaalbare courtage.

Maak een vrijblijvende afspraak en probeer ons uit!

Een woning verkopen? Klik hier

Een woning aankopen? klik hier

Een taxatie nodig? klik hier

Bekijk onze verkoopactie! klik hier

De meest gestelde vragen bij koop/verkoop

Als ik als eerste een afspraak maak voor een bezichtiging, moet de verkopend makelaar dan ook met mij als eerste in onderhandeling? En wat gebeurd er als ik als eerste een bod uitbreng?

 

Wat houdt de drie dagen bedenktijd in voor de koper?

 

Mag een verkoopmakelaar met bezichtigingen doorgaan als er al over een bod van iemand anders onderhandeld wordt?

 

Mag ik als koper advies verwachten van een verkoopmakelaar?

 

Als ik de vraagprijs bied, is de verkoper dan verplicht de woning aan mij te verkopen?  Meer

 

Waardevolle links

VastgoedPro | www.vastgoedpro.nl
NRVT | www.nrvt.nl
Vastgoedcert | www.vastgoedcert.nl
NWWI | www.nwwi.nl
FUNDA | www.funda.nl
Vereniging Eigen Huis | www.eigenhuis.nl
Zibber | www.zibber.nl
Zoekuwenergielabel | www.zoekuwenergielabel.nl
Energielabelvoorwoningen | www.energielabelvoorwoningen.nl
Verbeteruwhuis | www.verbeteruwhuis.nl
Energiecentraal | www.energiecentraal.nl