Woningfotografie en Woningpresentatie op Funda

Relevantie en Ranking op Funda

Als u plannen heeft om uw huis te gaan verkopen, wilt u natuurlijk dat het snel verkocht wordt tegen de beste prijs. U wilt dat het huis niet onnodig lang te koop staat en de juiste kopers trekt. Hoe zorgt u ervoor dat uw huis zijn prijs meer dan waard is? Een goede woning presentatie met aantrekkelijke professionele foto’s is cruciaal voor een succesvolle verkoop.

 

Optimaal zoekresultaat

Maak de perfecte eerste indruk

Woningpresentatie, en dan met name verkoopstyling, is nog een tamelijk nieuw vakgebied, maar mede dankzij internet een ‘trending topic’ wat bijna niet meer weg te denken is bij de verkoop van een woning.

Kopers accepteren tegenwoordig geen slecht gepresenteerde woningen meer. Ze kunnen niet door slechte presentaties heen kijken en verwachten online uitgebreide informatie met de meest aantrekkelijke foto’s en het liefst zoveel mogelijk andere media om een goed beeld van de woning te krijgen. Internet is een snel en visueel medium. In één klik zijn kopers weg als de interesse van een koper niet op de juiste manier “getriggerd” wordt!

Veel huiseigenaren op hun beurt kunnen vaak niet objectief (meer) naar hun eigen woning en interieur kijken, zoals door de ogen van potentiele kopers. Wat wel en niet aantrekkelijk is en hoe vol een ruimte nu eigenlijk staat, wordt niet meer “gezien” omdat het zo gewend is.

Tijdens onze gratis waardebepaling kijken wij als makelaar als eerste al objectief naar uw woning en geven we u alvast wat waardevolle tips mee waar u op moet letten voordat u het verkoopproces gaat opstarten. Denk hierbij aan kleine opknapwerkzaamheden en het aanbrengen van zoveel mogelijk licht en ruimtelijkheid in elk vertrek van de woning.

Daarnaast ontvangt u bij het plannen van de foto opname van onze samenwerkende professionele fotografen een checklist. Hiermee wordt u optimaal voorbereid voor een perfecte presentatie. Met deze lijst verkrijgt u goede tips en geeft het u een kritische kijk op uw woning vanuit de invalshoek van een woningkoper. Het uiteindelijke resultaat bepaald u echter grotendeel zelf.

Natuurlijk zal de fotograaf tijdens de reportage zelf ook nog meekijken en indien nodig, de laatste kleine handelingen van verkoopstyling aansturen, zodat hij het perfecte plaatje kan schieten.

Als laatste is het belangrijk dat tijdens een bezichtiging van de woning zoveel mogelijk de zelfde opgeruimde en sfeervolle status benaderd wordt als ten tijde van de fotoreportage. Hiermee wordt een woning aantrekkelijk en uitnodigend voor kopers zowel online als ook offline. Een eerste indruk is immers goud waard! Woningen die nieuw op internet worden geplaatst hebben de meeste aandacht en worden in de eerste weken het best bekeken.

 

Fotografie

Woningfotografie

Na de verkoopopdracht zorgt Oosterbosch Makelaardij er voor dat een professionele fotograaf met u contact opneemt om een afspraak te maken voor een mooie fotoreportage. Na detailleerde bewerking worden de kwalitatief hoogwaardige foto’s met dé perfecte belichting door ons verwerkt in een stijlvolle op maat gemaakte brochure. 

De foto’s worden tevens op de meest belangrijke websites geplaatst. Denk hierbij aan Funda, Huislijn, Jaap etc. 

Professionele woningfotografie is een belangrijk onderdeel voor een extra hoge ranking op de meest bekeken en grootste woningsite van Nederland: Funda.

360º Fotografie

Om een zo optimaal beeld te geven van de woning maakt de fotograaf tijdens dezelfde afspraak ook 360-graden foto’s van de meest belangrijke ruimten van de woning. Bepaal zelf de invalshoeken van de kamers zoals u ze graag wilt bekijken. Hoogwaardige kwaliteit volgens de zogenaamde HDR-techniek.

360º Fotografie is een belangrijk tweede onderdeel voor een extra hoge ranking op de belangrijkste en grootste woningsite van Nederland: Funda.

Videotour 2.0

Val extra op met een videotour door uw woning! Geen slide show van achter elkaar geplakte foto’s, maar echte bewegende beelden. De woningzoeker krijgt een realistisch beeld van de woning en wordt tevens met begeleidend achtergrondmuziek meegenomen in de sfeer en uitstraling die uw woning te bieden heeft.

Een videotour is een belangrijk derde onderdeel voor een extra hoge ranking op de belangrijkste en grootste woningsite van Nederland: Funda.

 

Floorplanner plattegronden

2D/3D Visualisatie

Potentiele kopers willen op internet zoveel mogelijk informatie tot zich krijgen om een goed beeld van de woning te krijgen. Daar horen ook plattegronden bij die de maatvoering en de kamer indeling weergeven. Floorplanner plattegronden zijn een heel populair en bijna niet meer weg te denken medium op internet. Door het speciale FML formaat kunnen de plattegronden direct zowel in 2D als 3D bekeken worden. Woningzoekers kunnen de plattegronden draaien zoals ze willen en maken digitale interactie met het huis van hun dromen.

Een belangrijk vierde en laatste onderdeel voor een extra hoge ranking op de belangrijkste en grootste woningsite van Nederland: Funda.

Aanvullende opties (tegen meerprijs)

Natuurlijk is elke woning uniek en heeft u als woning verkoper wellicht nog specifieke wensen.

Zijn er bijvoorbeeld geen oude plattegronden/maatvoeringen van de woning beschikbaar of niet goed bruikbaar? De woning kan optioneel ingemeten worden door professionele inmeters. Ook is een officieel meetrapport met vermelding van de juiste m2 en m3 mogelijk (volgens de NEN2580 methodiek).

Hoogte fotografie geeft een extra dimensie aan de presentatie. Ideaal voor bijvoorbeeld grotere woningen, speciale elementen, weergave van prachtig aangelegde tuinen of groene landelijke situering. Vraag naar de mogelijkheden.

 

Woningpresentatie op o.a. Funda

Van alle woningsites waar uw woning op geplaatst kan worden, zoals bijvoorbeeld Huislijn, Jaap en huizenzoeker, is Funda ongetwijfeld de nummer 1 van woningsites in Nederland. Sinds het redesign is Funda tegenwoordig meer een matchmaker tussen koper en verkoper geworden en is het met name gericht op de wensen van de zoeker. 

Door zoveel mogelijk informatie van de aangeboden woning op Funda te vermelden, kan vraag en aanbod beter aan elkaar gekoppeld worden. Hierbij zijn volledigheid en relevantie de kernwoorden: presenteer de woning zo volledig mogelijk en ben op die manier relevant voor de zoeker, de potentiele koper van uw huis. 

De zoekvraag van de consument en de volledigheid van de aangeboden woning bepalen de match. Dat wil zeggen dat het woningaanbod dat het beste aansluit bij de zoekvraag van de consument, bovenaan komt te staan in de resultatenlijst van die betreffende zoeker. De rangschikking van deze resultatenlijst heet ranking. De ranking (hoogte) van de aangeboden woning op de resultatenlijst wordt dus in belangrijke mate bepaald in hoeverre een woningzoekende geïnteresseerd is in het betreffende object. 

Om als woning mee te doen in de rangschikking op relevantie dient de woning in beginsel een zogenoemde Basisplaatsing op Funda hebben.

Maak het verschil en wordt gezien op Funda 

Wilt u geen kopers missen? Maak dan uw Basisplaatsing op Funda zo volledig mogelijk en zet in op de mediatools van Funda: Aantrekkelijke foto’s, plattegronden en video als mede zoveel mogelijk kenmerken van de woning. Immers hoe meer informatie hoe hoger uw woning op de resultatenlijst zichtbaar wordt! 

Oosterbosch Makelaardij werkt daarom met het Funda Presentatie Pakket: Deze combinatie van Plattegrond, 360° foto's en Video zorgt voor een verdubbeling in kijkduur en contactaanvragen! 

Aanvullende opties (tegen meerprijs)

Natuurlijk is elke woning uniek en heeft u als woning verkoper wellicht nog specifieke wensen. 

Wilt u een ‘Toppositie’ op Funda? Zet dan uw woning prominent in zicht boven de zoekresultaten van de resultatenlijst. 

Val extra op en zet uw woning met een ‘Promolabel’ in de schijnwerpers. Uw woning krijgt een opvallend kleurlabel met extra tekst of foto’s. 

Uw woning speciale aandacht geven? Dan is er ook nog woning ‘In Beeld’. Het object wordt dan bovenaan de resultatenlijst uitgelicht in een rij van drie steeds wisselende uitgelichte woningen. Vraag naar de mogelijkheden.

 

Benieuwd naar wat wij voor ú kunnen betekenen? Maakt gerust een afspraak, wij komen graag bij u langs.

Deskundig advies op maat

Wij combineren een persoonlijke service met een betaalbare courtage.

Maak een vrijblijvende afspraak en probeer ons uit!

Een woning verkopen? Klik hier

Een woning aankopen? klik hier

Een taxatie nodig? klik hier

Bekijk onze verkoopactie! klik hier

De meest gestelde vragen bij koop/verkoop

Als ik als eerste een afspraak maak voor een bezichtiging, moet de verkopend makelaar dan ook met mij als eerste in onderhandeling? En wat gebeurd er als ik als eerste een bod uitbreng?

 

Wat houdt de drie dagen bedenktijd in voor de koper?

 

Mag een verkoopmakelaar met bezichtigingen doorgaan als er al over een bod van iemand anders onderhandeld wordt?

 

Mag ik als koper advies verwachten van een verkoopmakelaar?

 

Als ik de vraagprijs bied, is de verkoper dan verplicht de woning aan mij te verkopen?  Meer

 

Waardevolle links

VastgoedPro | www.vastgoedpro.nl
NRVT | www.nrvt.nl
Vastgoedcert | www.vastgoedcert.nl
NWWI | www.nwwi.nl
FUNDA | www.funda.nl
Vereniging Eigen Huis | www.eigenhuis.nl
Zibber | www.zibber.nl
Zoekuwenergielabel | www.zoekuwenergielabel.nl
Energielabelvoorwoningen | www.energielabelvoorwoningen.nl
Verbeteruwhuis | www.verbeteruwhuis.nl
Energiecentraal | www.energiecentraal.nl