VastgoedPro, VastgoedCert en NRVT

Register Makelaar (RM) en Register Taxateur (RT)

Oosterbosch Makelaardij, uw makelaar taxateur in Eindhoven, is een gecertifeerd makelaarskantoor en lid van VastgoedPro, de Nederlandse beroepsvereniging voor makelaars en taxateurs.

 

VastgoedPro, de Nederlandse beroepsvereniging voor makelaars en taxateurs

Sinds 2001 is de titels voor de beroepsgroep makelaars vrijgegeven. Dat betekend dat een ieder zich tegenwoordig makelaar mag noemen. Voor u als consument is het belangrijk dat u een juiste makelaar kiest.

VastgoedPro is een keurmerk die strenge ballotageregels stelt aan toetreding en toeziet op permanente educatie voor makelaars en taxateurs die lid zijn. Zo weet u dat u te maken heeft een professional. Een VastgoedPro makelaar werkt met gestandaardiseerd algemene consumenten voorwaarden die branche breed zijn vastgelegd en de goedkeuring hebben van de Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond. 

VastgoedPRO leden zijn aangesloten bij de Stichting Geschillencommissie voor Consumentenzaken (SGC). Op deze wijze bent u verzekerd dat uw belangen zo optimaal mogelijk worden beschermd.

Daarnaast beschikt een VastgoedPro lid over een breed professioneel netwerk en heeft hij ruim 700 collega professionals tot zijn beschikking om raad te plegen en woningaanbod mee uit te wisselen.

Oosterbosch Makelaardij is als lid van VastgoedPro ingeschreven 

Stichting VastgoedCert

Om sinds het vervallen van de wettelijk beëdigingsplicht, de kwaliteit van makelaars o.z. te kunnen blijven waarborgen, is in 2004 de Stichting VastgoedCert opgericht. Dit is een branchebreed platform dat zorgdraagt voor de certificatie en registratie van makelaars o.z.. Zij heeft als doel de kwaliteit en vakbekwaamheid van makelaars o.z. te waarborgen en waar mogelijk te verbeteren. 

Gecertificeerde makelaars in onroerende zaken worden bij VastgoedCert op basis van hun vakbekwaamheid geregistreerd. 

De ruim 6.500 makelaars o.z. die in het Register geregistreerd staan voldoen aan hoge vakbekwaamheidseisen. Het VastgoedCert-keurmerk is voor zijn of haar opdrachtgevers de aanduiding dat ze op deskundigheid en vakbekwaamheid kunnen vertrouwen.

Waaraan herken ik een goede makelaar?

VastgoedCert gecertificeerde woningmakelaars herkent u aan de titel RM (Register-Makelaar). Oosterbosch Makelaardij voldoet aan deze eisen en staat ingeschreven in het Register van VastgoedCert. 

NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs)

Het NRVT is het centrale register van gekwalificeerde vastgoedtaxateurs. De geregistreerde taxateurs werken op basis van eenduidige beroeps- en gedragsregels die aansluiten bij de Nederlandse en internationale eisen.

Wanneer u een woningfinanciering nodig heeft, dient u door een taxateur een daarvoor benodigd taxatierapport op te laten stellen. Geldverstrekkers stellen registratie van een taxateur verplicht. Het register waarin de taxateur ingeschreven staat, waarborgt de kwaliteit en vakbekwaamheid van de taxateur.

Kiest u voor uw taxatieopdracht een Register-Taxateur van het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT), dan weet u zeker dat u zaken doet met een specialist. De Register-Taxateur voldoet aan de eisen met betrekking tot vakbekwaamheid, houdt zijn vakkennis op peil, werkt conform de gedrags- en beroepsregels en onderwerpt zich aan het tuchtrecht.

Waaraan herken ik een goede taxateur?

NRVT geregistreerde taxateurs herkent u aan de titel RT (Register-Taxateur). Oosterbosch Makelaardij is als Register-Taxateur onderscheidend, heeft de vereiste kennis en deskundigheid in huis en waarborgt via het NRVT de kwaliteit en betrouwbaarheid van een goed taxatierapport.

Deskundig advies op maat

Wij combineren een persoonlijke service met een betaalbare courtage.

Maak een vrijblijvende afspraak en probeer ons uit!

Een woning verkopen? Klik hier

Een woning aankopen? klik hier

Een taxatie nodig? klik hier

Bekijk onze verkoopactie! klik hier

De meest gestelde vragen bij koop/verkoop

Als ik als eerste een afspraak maak voor een bezichtiging, moet de verkopend makelaar dan ook met mij als eerste in onderhandeling? En wat gebeurd er als ik als eerste een bod uitbreng?

 

Wat houdt de drie dagen bedenktijd in voor de koper?

 

Mag een verkoopmakelaar met bezichtigingen doorgaan als er al over een bod van iemand anders onderhandeld wordt?

 

Mag ik als koper advies verwachten van een verkoopmakelaar?

 

Als ik de vraagprijs bied, is de verkoper dan verplicht de woning aan mij te verkopen?  Meer

 

Waardevolle links

VastgoedPro | www.vastgoedpro.nl
NRVT | www.nrvt.nl
Vastgoedcert | www.vastgoedcert.nl
NWWI | www.nwwi.nl
FUNDA | www.funda.nl
Vereniging Eigen Huis | www.eigenhuis.nl
Zibber | www.zibber.nl
Zoekuwenergielabel | www.zoekuwenergielabel.nl
Energielabelvoorwoningen | www.energielabelvoorwoningen.nl
Verbeteruwhuis | www.verbeteruwhuis.nl
Energiecentraal | www.energiecentraal.nl