Diensten

Afgestemd op uw behoeften

Oosterbosch Makelaardij biedt een breed pakket van diensten rond de aankoop en verkoop van onroerend goed. Onze dienstverlening is altijd afgestemd op uw persoonlijke behoeften. U kiest dus zelf wanneer u van onze expertise gebruik wilt maken.


Verkoopbegeleiding

Als u uw huis verkoopt, gaat u ergens anders een nieuwe toekomst tegemoet. Maar het betekent ook afscheid nemen van uw thuis, waar u hopelijk met veel plezier gewoond heeft. Dan wilt u er zeker van zijn dat uw woning op een goede en professionele manier verkocht wordt. Het liefst aan iemand die er net zo graag wil wonen als u al die tijd gedaan heeft.

Maatwerk voor uw huis
Als ervaren makelaars van vlees en bloed weten we bij Oosterbosch Makelaardij dat de verkoop van een huis de eigenaar vaak niet onberoerd laat. We bieden u dan ook graag een persoonlijke begeleiding. Door ons aan te passen aan uw wensen zorgen we dat het verkooptraject precies zo verloopt als u dat voor ogen heeft. Richt u zich liever op de toekomst in uw nieuwe woning en wilt u geen omkijken hebben naar de verkoop? Dan verzekeren we een vlotte en professionele afhandeling van het gehele verkooptraject en de beste prijs voor uw huis. Bent u graag actief betrokken bij de verkoop? Dan bepaalt u zelf bij welk deel van het verkooptraject u een beroep wilt doen op onze expertise en wat u liever in eigen hand houdt.


Meer informatie
 
Meer informatie

Aankoopbegeleiding

Een huis kopen heeft grote financiële gevolgen. Dan is het een geruststellende gedachte dat u kunt rekenen op de expertise van een ervaren professional. Oosterbosch Makelaardij biedt ondersteuning bij het hele aankooptraject: het zoeken naar uw ideale woning, de prijs onderhandelingen en de afhandeling van de koop. Zoekt u liever zelf een huis? Wij bieden ook een doe-het-zelf-module waarbij wij u vanaf de tweede bezichtiging bijstaan.

De ideale woning snel gevonden
Hoewel de huizenmarkt dankzij internet voor de consument een stuk transparanter is geworden,
leidt professionele ondersteuning bij het zoeken naar een woning vaak tot een bevredigender resultaat. In tegenstelling tot het automatische en gestandaardiseerde online zoekproces, bieden wij persoonlijk advies, precies op maat. Bovendien vinden we vaak net die ene bijzondere woning die niet op internet staat. Oosterbosch Makelaardij maakt een zorgvuldige inventarisatie van uw persoonlijke woonwensen en toekomstplannen. Op basis daarvan zetten we een doeltreffende aankoopstrategie uit.


Meer informatie
 
Meer informatie

Taxaties

Wat is uw huis waard? U heeft vast wel een idee, maar er zijn momenten waarop u het zeker moet weten. Bijvoorbeeld bij de aan- of verkoop van een woning of het oversluiten van uw hypotheek. Oosterbosch Makelaardij stelt als gecertificeerd makelaar-taxateur voor u een officieel (gevalideerd) taxatierapport op. Dat geeft u een correct en actueel beeld van de waarde van de woning, tegen een helder en betaalbaar tarief.

Deskundig onderzoek
De waardebepaling van onroerende zaken is een bijzondere expertise. Oosterbosch Makelaardij kent de waardebeïnvloedende kenmerken en beschikt over alle benodigde actuele marktgegevens om tot een reële taxatiewaarde te komen.

Voor het taxeren van uw huis vraagt Oosterbosch Makelaardij u om inzage in het eigendomsbewijs. Ook bekijken we graag eventuele bouwtekeningen, het vorige taxatierapport en de verkoopbrochure. Verder worden onder andere het kadaster en de gemeente geraadpleegd. Oosterbosch Makelaardij werkt de resultaten van de taxatie uit in een uitgebreide en overzichtelijke rapportage, volgens een model dat door alle geldverstrekkende instellingen wordt erkend. 

Meer informatie
 
Meer informatie

Hypotheken

Als u plannen heeft om een woning te gaan kopen, is het natuurlijk belangrijk om te weten wat u kunt financieren. Het is daarom raadzaam om voor of tijdens het aankoopproces bij een hypotheekadviseur voor uw eigen individuele situatie te informeren naar de mogelijkheden en de hoogte van een hypotheek.

Persoonlijk advies op maat
Bent u starter of doorstromer? Heeft u deels eigen middelen of is er een verbouwing nodig die meegefinancierd dient te worden? Goed advies op maat is heel belangrijk en voor ieder persoon weer anders.

Met de huidige aantrekkelijke hypotheekrente, is het op dit moment heel interessant om een (nieuwe) woning te kopen of uw huidige hypotheek over te sluiten.

Als starter heeft u de keuze uit een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek. Ook zijn er verschillende subsidies en kortingsregelingen die het mogelijk maken voor een starter om voor het eerst de woningmarkt te betreden.

Wilt u uw huidige woning verkopen of is deze al verkocht? Dan wilt u natuurlijk als doorstromer graag weten hoe uw toekomstige (financiële) situatie er dan uitziet en wat u het beste met een eventuele overwaarde kunt doen. 

Meer informatie
 
Meer informatie

Bouwkundige Keuring

Bij de aan- of verkoop van een woning zijn bouwtechnische aspecten vaak van doorslaggevend belang. Eventuele gebreken of beperkingen zijn vaak niet direct te zien. Maar ze bepalen wel voor een groot deel de aantrekkelijkheid van een woning en de prijs die ervoor wordt gevraagd of geboden. Oosterbosch Makelaardij beschikt over een schat aan bouwkundige kennis en ervaring en voorziet u van een afgewogen en objectief advies.

Een huis kopen
Voordat u een woning koopt, wilt u zekerheid over de bouwkundige staat. Welke aanpassingen zijn nodig? En met welke onderhoudskosten krijgt u te maken? Maar u denkt natuurlijk ook aan de toekomst. Kan de woning uitgebouwd worden? En is de verbouwing die u in uw hoofd heeft wel uitvoerbaar? Vragen waarop alleen een deskundige antwoord kan geven. Oosterbosch Makelaardij geeft u tijdens de aankoopbegeleiding een helder en realistisch advies. Zodat u een weloverwogen besluit kunt nemen over de koop, en weet waar u staat in de onderhandelingen.

Meer informatie
 
Meer informatie

Energielabels

Sinds begin 2015 is het energielabel voor woningen weer een actueel item. Ruim 5 miljoen huiseigenaren hebben toen een voorlopig energielabel ontvangen.

Voorlopig energielabel
Dit energielabel geeft een eerste inzicht aan hoe comfortabel en energiezuinig een woning is. Het voorlopige label is een schatting, gebaseerd op gegevens van het Kadaster.

Bij verkoop of verhuur van een woning bent u verplicht het voorlopige energielabel definitief te maken. Dit kan eenvoudig online aangevraagd worden. Een energie-adviseur komt dat bij u langs om de woningkenmerken op te nemen. Uw woning kan in de praktijk bij het omzetten naar een definitief label een betere of slechtere score hebben.

Indien bij verkoop of verhuur van een woning het definitieve energielabel ontbreekt, dan riskeert u een boete. 

Meer informatie
 
Meer informatie

Fotografie/Woningpresentatie

Als u plannen heeft om uw huis te gaan verkopen, wilt u natuurlijk dat het snel verkocht wordt tegen de beste prijs. U wilt dat het huis niet onnodig lang te koop staat, maar dat het de juiste kopers trekt. Hoe zorgt u ervoor dat uw huis zijn prijs meer dan waard is? 

Een goede woningpresentatie met aantrekkelijke professionele foto’s is cruciaal voor een succesvolle verkoop.

Maak de perfecte eerste indruk
Woningpresentatie, en dan met name verkoopstyling, is nog een tamelijk nieuw vakgebied, maar mede dankzij internet een ‘trending topic’ wat bijna niet meer weg te denken is bij de verkoop van een woning.

Kopers accepteren tegenwoordig geen slecht gepresenteerde woningen meer. Ze kunnen niet door slechte presentaties heen kijken en verwachten online uitgebreide informatie met de meest aantrekkelijke foto’s en het liefst zoveel mogelijk andere media om een goed beeld van de woning te krijgen. Internet is een snel en visueel medium. In één klik zijn kopers weg als de interesse van een koper niet op de juiste manier “getriggerd” wordt!

Veel huiseigenaren op hun beurt kunnen vaak niet objectief (meer) naar hun eigen woning en interieur kijken, zoals door de ogen van potentiele kopers. Wat wel en niet aantrekkelijk is en hoe vol een ruimte nu eigenlijk staat, wordt niet meer “gezien” omdat het zo gewend is.

Meer informatie
 
Meer informatie

Deskundig advies op maat

Wij combineren een persoonlijke service met een betaalbare courtage.

Maak een vrijblijvende afspraak en probeer ons uit!

Een woning verkopen? Klik hier

Een woning aankopen? klik hier

Een taxatie nodig? klik hier

Bekijk onze verkoopactie! klik hier

De meest gestelde vragen bij koop/verkoop

Als ik als eerste een afspraak maak voor een bezichtiging, moet de verkopend makelaar dan ook met mij als eerste in onderhandeling? En wat gebeurd er als ik als eerste een bod uitbreng?

 

Wat houdt de drie dagen bedenktijd in voor de koper?

 

Mag een verkoopmakelaar met bezichtigingen doorgaan als er al over een bod van iemand anders onderhandeld wordt?

 

Mag ik als koper advies verwachten van een verkoopmakelaar?

 

Als ik de vraagprijs bied, is de verkoper dan verplicht de woning aan mij te verkopen?  Meer

 

Waardevolle links

VastgoedPro | www.vastgoedpro.nl
NRVT | www.nrvt.nl
Vastgoedcert | www.vastgoedcert.nl
NWWI | www.nwwi.nl
FUNDA | www.funda.nl
Vereniging Eigen Huis | www.eigenhuis.nl
Zibber | www.zibber.nl
Zoekuwenergielabel | www.zoekuwenergielabel.nl
Energielabelvoorwoningen | www.energielabelvoorwoningen.nl
Verbeteruwhuis | www.verbeteruwhuis.nl
Energiecentraal | www.energiecentraal.nl